The house's white wines

Gavi, elio filippino

En skøn hvidvin fra det smukke piemonte lavet på cortesedruen. God dybde og balance. En rigtig god all-round vin.

Kr. 229

White wine
Marche

Desiderio (aromatico), venturi

Når man dufter til denne vin, forstår man straks hvorfra aromatico har fået sit kaldenavn. En blanding af hvid og gul moscato giver denne vin sine særlige egenskaber. Perfekt til skaldyr.

Kr. 299

Umbria

Umbria bianco ”le corgne”, andre formilli fendi

Spændende hvidvin fra italiens grønne hjerte, umbrien. Fremstillet på 70% trebbiano spoletino, 20% viognier og 10% sauvignon. En usædvanlig combo fra en fantastisk producent. Fin fylde, let mineralsk stil og fine aromaer. Virkelig et spændende glas og oplagt til svinekød, fjerkræ og sågar delikate kalvekødsretter.

Kr. 389

Umbria bianco ”svgb”, andre formilli fendi

Exceptionel 100% sauvignon blanc vin fra ambitiøse fendi. Druerne kommer fra vinhusets bedste og højest beliggende marker omkring valfabbrica. Vinen har en grøn-gylden farve, en kompleks næse med noter af citrus og grape og lette ristede noter. I munden er den fuldfed, kraftbetonet, men med fantastisk mineralitet og god syre der bidrager til at give denne lidt imposante stil friskhed og elegance.

Kr. 499

Kr. 459

Lombardia

Lugana ”Limne”, Tenuta Roveglia

Saftig og imødekommende Lugana fremstillet på 100% Trebbiano di Lugana. Frisk, sødmefuld citrus-frugt hen ad fuldmoden lime kendetegner denne bestseller.

Kr. 349

½-flaske kr. 199

Lugana Superiore Riserva”Vigne di Catullo”, Tenuta Roveglia

Top-Lugana fremstillet på nøje udvalgte Trebbiano di Lugana druer høstet for foden af Garda-søen.
Fyldig og rund hvidvin med en indledende diskret sødme, og så alligevel en typisk citrus-note hen ad limefrugt.

Kr. 429

Terre di olfino, Cantina gozzi

Noget så sjældent som en fantastisk vellykket blanding af hele fire druer. Her er det lykkedes at forene garganega, trebbiano, chardonnay og riesling og få dem til at blive bedre i fællesskab. En skøn sommervin. Frisk frugt med god citrus og syre.

Kr. 249

Le falme, Cantina gozzi

Dette er noget helt særligt! Late harvest: en smuk og tør hvidvin på hele 14 % lavet på den ellers søde moscato drue. Duften og smagen skal opleves.

Kr. 475

Piemonte

Gavi, Enrico Serafino

Hvidvin fremstillet på 100% Cortese. Frugtig og rund karakter, meget imødekommende stil.

Kr. 389

Gavi di Gavi ”Rovereto, Michele Chiarlo

Elegant og spændstig, tør hvidvin fremstillet på 100% Cortese. Slank og crisp hvidvin fra den mest berømte appellation for hvidvin i Piemonte.

Kr. 389

Roero Arneïs ”Luét”, Val del Prete

Øko-certificeret biodynamisk hvidvin, med Indsmigrende og charmerende udtryk. Fremstillet på den lokale sort Arneïs. Frugtig og meget fyldig stil med et tilpas mineralsk udtryk og en smukt afstemt syre

Kr. 389

Gavi, elio filippino

En skøn hvidvin fra det smukke piemonte lavet på cortesedruen. God dybde og balance.

Kr. 229

Roero arneis DOCG, Tenuta marchisio

Sommerhvidvin fra piemonte lavet på den lokale drue arneis. Masser af blomster og citrusfrugter i god balance.

Kr. 299

Puglia

Chardonnay del Salento “1952”, Sampietrana

Blød og rund syditaliensk Chardonnay med masser af moden frugt. Her er noter af sødmefulde æbler, eksotisk frugt og en meget blød syre.

Kr. 249

Trentino-Alto Adige

Riesling dell’Alto Adige, St. Paul’s

Tør Riesling med typisk blomstret frugt og en aromatisk eksotisk frugt. Elegant og mineralsk norditaliensk hvidvin.

Kr. 379

Umbria

Umbria Bianco ”Le Corgne”, Andre Formilli Fendi

Spændende hvidvin fra Italiens grønne hjerte, Umbrien. Fremstillet på 70% Trebbiano Spoletino, 20% Viognier og 10% Sauvignon. En usædvanlig combo fra en fantastisk producent. Fin fylde, let mineralsk stil og fine aromaer. Virkelig et spændende glas og oplagt til svinekød, fjerkræ og sågar delikate kalvekødsretter.

Kr. 359

Umbria Bianco ”SVGB”, Andre Formilli Fendi

Exceptionel 100% Sauvignon Blanc vin fra ambitiøse Fendi. Druerne kommer fra vinhusets bedste og højest beliggende marker omkring Valfabbrica. Vinen har en grøn-gylden farve, en kompleks næse med noter af citrus og grape og lette ristede noter. I munden er den fuldfed, kraftbetonet, men med fantastisk mineralitet og god syre der bidrager til at give denne lidt imposante stil friskhed og elegance.

Kr. 499

Umbria Bianco, Milziade Antano

Spændende umbrisk naturlig hvidvin fremstillet på et blend af Trebbiano, Chardonnay, Pinot Grigio og Friulano, sidstnævnte oprindeligt kendt som Tocai. Vinen fremstår i glasset gylden med strågule nuancer, i næsen fornemmer man hvide blomster, delikate pære- og fersken-noter og et stejf af bitter citrusskal. I munden opleves vinen fyldig og blød, men med god saftighed og en medium tør eftersmag.

Kr. 499

Veneto

Pinot Grigio del Veneto, Aldegheri

En bredt appellerende og altid populær vin fra det kendte hus Aldegheri. Her rund og frisk frugt, saftig vin og masser af value for money.

Kr. 339