Husets rødvine og rosé

Rosso Toscana “Poggio Civetta”, Rossetti

Fyldig og blød toscansk rødvin fremstillet på Sangiovese og Merlot. Mørke bær, som kirsebær, brombær og solbær kendetegner frugten, mens eftersmagen byder på den typiske let bitterlige kirsebærnote, som toscanske rødvine er så kendte for.

Kr. 219

Rosso Veronese “Le Pietre”, Aldegheri

Imødekommende rødvin der i stil minder meget om vinene fra Valpolicella. Vinen er fremstillet på primært Corvina som er hoveddruen i Amarone, men her får man en lettere og friskere frugtkarakter.

Kr. 219

Rosato Veronese “Le Pietre”, Aldegheri

Klassisk Veneto-rosé med lys farve og frisk frugt med lyse bærnuancer. Kort og godt en indsmigrende ”Chiaretto”.

Kr. 219

Rødvine

Vores restaurant har navn efter den berømte ”Gallo Nero” – den sorte hane.
Il Gallo Nero er det officielle symbol for Chianti Classico-distriktet i Toscana.
Herunder finder du et udvalg af vores klassiske Chianti:

Calabria

Calabria Rosso ”Calabrise”, Ippolito

Vinen præsenterer sig i glasset med en dyb rød farve med lilla reflekser, og i næsen afsløres noter af røde frugter, blommer, amarena-kirsebær og sort peber. I munden opleves en lækker friskhed bakket op af en herlig frugt og bløde imødekommende tanniner.

Kr. 359

Campania

Aglianico “Terra del Varo”, Cavalier Pepe

Robust og kraftig bøfvin med mørk frugt og fint tannin-bid. Fremstillet på Aglianico, men med en anelse Merlot for at runde af.

Kr. 289

Lombardia

Garda Cabernet “Ca’ d’Oro”, Tenuta Roveglia

Uha, det er tæt og fyldigt det her! Fremstillet på tørrede Cabernet Sauvignon-druer og helt tæt, mørk og meget kraftig rødvin, med markant solbær-orienteret frugt. En bombe!

Kr. 489

Piemonte

Barbera d’Asti, Balbi Soprani

Typisk frugtrig Barbera med fin saftighed og tilpas syre. God til pizza og pasta med tomat.

Kr. 489

Barbera d’Alba ”Serra de’ Gatti”, Val del Prete

Vellavet og utroligt imødekommende Barbera i lækker fyldig, frugtig stil. Dette er en ægte no-nonsense Barbera, der udtrykker smagen af druesorten med stor autenticitet. God balance mellem den friske frugtige stil fra en vin, der ikke har fået trælagring, og det sympatiske syrebid, der er kendetegnende for Barbera.

Kr. 399

Barbaresco, Balbi Soprani

100% Nebbiolo og 12 måneders fadlagring. Seriøs rødvin som går godt til rødt kød.

Kr. 399

Barolo, Balbi soprani

Kongernes vin og vinens konge.100% Nebbiolo og 24 måneders fadlagring samt 12 måneders flaske lagring. Lækker harmonisk Barolo med god fylde og fin tør eftersmag.

Kr. 499

Barolo ”Terlo” 2008, Camerano

Traditionel Barolo fra marker i subzonen Terlo ved Barolo by. Det er Barolo i den helt klassiske stil med masser af muld, tjære, lakrids, rosenblade, violer og trøfler i både næse og mund, og med den klassiske rå tannin i de yngre vine. Vinen er 24 mdr. på store fade og min. 12 mdr. på flaske inden den frigives til salg.

Kr. 699

Barolo Cannubi San Lorenzo 2003, Camerano

Enkeltmark-Barolo i klassisk stil fra den varme 2003-årgang. Vinen er fremstillet på druer fra en parcel på blot en enkelt hektar i den berømte Cannubi-mark i Barolo. Det er en vin i klassisk stil med masser af muld, tjære, lakrids, rosenblade, violer og trøfler i både næse og mund, og med den klassiske rå tannin i de yngre vine.

Kr. 699

Barolo Cannubi San Lorenzo 2005, Camerano

Enkeltmark-Barolo i klassisk stil fra det klassiske 2005-år. Vinen er fremstillet på druer fra en parcel på blot en enkelt hektar i den berømte Cannubi-mark i Barolo. Det er en vin i klassisk stil med masser af muld, tjære, lakrids, rosenblade, violer og trøfler i både næse og mund, og med den klassiske rå tannin i de yngre vine.

Kr. 899

Barolo Cannubi San Lorenzo 2006, Camerano

Enkeltmark-Barolo i klassisk stil fra den gode årgang 2006. Vinen er fremstillet på druer fra en parcel på blot en enkelt hektar i den berømte Cannubi-mark i Barolo. Det er en vin i klassisk stil med masser af muld, tjære, lakrids, rosenblade, violer og trøfler i både næse og mund, og med den klassiske rå tannin i de yngre vine.

Kr. 899

Roero ”Bricco Medica”, Val del Prete

Det er en saftig, frugtrig og super elegant enkeltmarks-vin fremstillet på 100% Nebbiolo og lagret i cement-tank. Vinen er alligevel relativ magtfuld, og den adskiller sig markant fra de øvrige Roero’er fra samme vinhus ved at være lidt mindre fuldfed og cremet, og en anelse mere elegant og stringent.

Kr. 399

Roero ”Vigna di Lino”, Val del Prete

Druerne til denne enkeltmarks-Nebbiolo stammer fra ”Vigna di Lino”, husets bedste Nebbiolo-mark. Vinen er saftig, fyldig, kraftig og med et flot sammensat frugtbillede, hvor noter af modne bær, rose, engelsk lakrids og læder træder igennem.

Kr. 469

Roero Riserva 2011, Val del Prete

Topvinen fra Cascina Val del Prete. En koncentreret vin fremstillet på 100% Nebbiolo og lagret 24 måneder på nye barriques af fransk Allier-eg. Ekstrem fyldig og cremet Nebbiolo,- en bombe af modne bær og fin sødme i næsen og en fantastisk kraftig, men meget harmonisk lang eftersmag.

Kr. 699

Puglia

Primitivo “1952”, Sampietrana

Typisk blød og fyldig Primitivo fra Puglia, hvor man får solmoden frugt og pæn kraft.

Kr. 269

Primitivo del Salento ”Mezzanotte”, Morella

Tæt pakket primitivo fra fantastisk biodynamisk producent i Manduria. Mørk moden, let sødmefuld frugt, lakrids, lidt smoke og lang eftersmag. Kraftig vin.

Kr. 389

Primitivo di Madnuria ”Old Vines” Morella

Den absolutte elite inden for Primitivo. Koncentreret, fuldfed, intens vin med kæmpe potentiale, men som allerede nu giver en forrygende oplevelse. Dette er vinen for folk der vil prøve kræfter med noget af det allerbedste inden for appellationen.

Kr. 559

Sardegna

Cannonau Riserva, Sella & Mosca

Spændende sardinsk vin fremstillet på den lokale hoveddrue Cannonau, den man i Frankrig kalder Grenache. Vinen byder på en lidt burgundisk stil med en frugt kendetegnet ved lyse røde bær og en anelse stald og krydderi ind over. Flot elegant vin, som samtidig er meget blød og behagelig.

Kr. 299

½-flaske kr.169

Cannonau di Sardegna ”Lillové”, Gabbas

Lækker imødekommende Sardinsk vin der i glasset fremstår rubinrød, byder på en ekspressiv og åben næse med lækker sødmefuld og moden rød frugt og lidt florale noter. Dertil kommer et nydeligt, let og delikat garrigue-præg der tilfører lidt kant til vinen.

Kr. 339

Cannonau di Sardegna Classico ”Dule”, Gabbas

Dule er vinhuset Gabbas’ mest præmierede vin gennem tiderne. Den nærmer sig med hastige skridt 3 glas i Gambero Rosso for 10. gang. Vinen er fremstillet på 100% Cannonau-druer fra gamle stokke beplantet på en 5 hektars mark beliggende i ca. 370 meters højde. I denne vin får man alt hvad hjertet begærer, hvis man er på udkig efter en frugtig, charmerende, fuldmoden og intens Cannonau.

Kr. 439

Sicilia

Nero d’Avola “Baglio del Sole”, Feudi del Pisciotto

Klassisk siciliansk frugtbombe fra tophus beliggende på den sydlige del af øen. Fremragende vin til pizza og pasta med tomat.

Kr. 269

Nero d’Avola “Versace”, Feudi del Pisciotto

Fyldig og kraftig vin, rund og blød, med en dejlig varm solmoden og frugtrig stil og ikke mindst flot integreret fad, hvor man tydeligt fornemmer vaniljenuancer og noter af ristet kaffe.

Kr. 489

Terre Siciliane ”Aglaea”, Tenuta di Aglaea

Et af de mest trendy områder i Italien pt. er markerne omkring vulkanen Etna på Sicilien, hvor der fremstilles vin på druen Nerello Mascalese. Vinene fra området er udtalt friske, læskende og mineralske med et frugtbillede domineret af røde bær. Dette er saftig vin!

Kr. 369

Etna Rosso ”Thalìa”, Tenuta di Aglaea

Dette er storebroren til vinen ovenfor, og her bliver stilen lidt mere intens og fyldig. Nuancerne og frugtbilledet er stadig det samme, men der er skruet op for intensiteten. Vinen her har fået fad.

Kr. 439

Veneto

Valpolicella Cl. “I Lastari”, Aldegheri

Elegant selection-Valpolicella fra tophuset Aldegheri. Vinen er fremstillet på samme blend af druer som Amarone og Ripasso, men er en lettere version. Friskere frugt og mere spændstig stil.

Kr. 349

½-flaske kr.199

Valpolicella Classico Superiore, Corte Saibante

Vinen er forbavsende rig, frisk og saftig og byder på langt mere, end det man normalt ser fra gængse Valpolicella’er. Frugten er imødekommende og aromamættet, med typisk kirsebær-note og let sødmefulde noter, men alligevel med en delikat syrlighed over sig.

Kr. 399

Ripasso della Valpolicella “Santambrogio”, Aldegheri

Den ”lille Amarone” til de der ønsker en vin lidt i samme stil, men blot lidt lettere i udtrykket. Herlig kirsebær- og sveskeblomme-betonet frugt.

Kr. 429

½-flaske kr. 249,-

Ripasso della Valpolicella Classico Superiore, Corte Saibante

Vinen er koncentreret, intens, tæt, men samtidig frisk og saftig. Det er en vin der på mange måder smager af “ægte” Amarone. Frugten er mørk, aromatæt, med typisk syltet kirsebær-note og sødmefulde sveskeblomme-noter, men alligevel med en delikat syrlighed over sig. Hele tiden fornemmes en diskret, nærmest mandelagtig nuance.

Kr. 529

Ripasso della Valpolicella Classico Superiore, Montecariano

Ripasso i særklasse. Vinen er koncentreret, intens, tæt, men samtidig frisk og saftig. Det er en vin der på mange måder smager af “ægte” Amarone. Frugten er mørk, aromatæt, med typisk syltet kirsebær-note og sødmefulde sveskeblomme-noter, men alligevel med en delikat syrlighed over sig

Kr. 539

Amarone della Valpolicella “Lilla”, Aldegheri

Veneto-regionens kongevin fremstillet på tørrede Corvina, Rondinella og Molinara druer. Kirsebær, sveskeblomme, krydderi, chokolade, kaffe og røg… Stor og fyldig rødvin.

Kr. 599

Amarone della Valpolicella “Santambrogio”, Aldegheri

Top-Amarone fra Aldegheri. Vinen er fremstillet efter traditionel metode med 4 måneders tørring af druerne før presning. Derefter lagres den først 24 mdr. på store træfade, dernæst 12 måneder i barriques af fransk Allier-eg. Stor og sødmefuld frugt med blommer, rosiner, svesker og med antydninger af mokka, chokolade og vanilje.

Kr. 699

Amarone della Valpolicella Riserva “Cantinetta di Bacco”, Aldegheri

Top-selektion Amarone fra Aldegheri. Denne Amarone Riserva fremstilles kun af de bedste druer, hvorfor den fremstår endnu mere robust, full bodied og varmere end lillebroren, den klassiske Amarone. Stilen er klassisk med intens frugt med noter af blommesyltetøj, lakrids og chokolade. Stor og magtfuld vin med alle de klassiske Amarone-karakterer.

Kr. 999

Amarone della Valpolicella, Corte Saibante

Unika af en Amarone. Vinen er rig, mørk, koncentreret, intens, tæt, men har alligevel et syre-grip der holder på vinen. Her er den store Amarone-oplevelse; masser af moden kirsebærfrugt, tørret frugt, mørke bær, chokolade, mokka, strejf af vanilje. Vinen slutter med en lang, lang finish, hvor tanninerne er evidente, men velintegrerede, og en imponerende frisk syre bidrager til at give en ellers meget voluminøs vin spændstighed.

Kr. 899

Toscana

Maremma IGT “Poggio alla Guardia”, Rocca di Frassinello

Typisk ”Super Tuscan” fremstillet på Sangiovese, Cabernet og Merlot. Kraftig, rund og fyldig, men med fin tør finale.

Kr. 359

Bolgheri Rosso “Ruit Hora”, Caccia al Piano

Fremragende Bolgheri-vin fremstillet på et blend af Merlot, Cabernet og Syrah. Mørk kraftig stil, men med en diskret moden sødme, en anelse røg og lidt toffee. Fremragende supertoscaner!

Kr. 500

Rosso di Montalcino, Il Marroneto

Vin der oprindeligt er fremstillet som Brunello, men blot hviler kortere tid på fad. Raffineret og elegant klassisk toscaner der er en god ledsager til kalvekød og oksekød.

Kr. 490

Brunello di Montalcino ”Madonna delle Grazie”, Il Marroneto

Topvinen fra Il Marroneto. En Stor traditionel Brunello fremstillet på 100% Sangiovese Grosso og lagret hele 41 måneder på træfade. Fantastisk fylde, struktur og tørstof. En vin der kræver kød.

Kr. 920

Brunello di Montalcino 2010, Il Marroneto

Stor traditionel rødvin fremstillet på 100% Sangiovese Grosso og lagret hele 39 måneder på træfade. Fantastisk struktur og tørstof. En vin der kræver kød.

Kr. 900

Brunello di Montalcino 2009, Il Marroneto

Stor traditionel rødvin fremstillet på 100% Sangiovese Grosso og lagret hele 39 måneder på træfade. Fantastisk struktur og tørstof. En vin der kræver kød.

Kr. 820

Brunello di Montalcino 2008, Il Marroneto

Stor traditionel rødvin fremstillet på 100% Sangiovese Grosso og lagret hele 39 måneder på træfade. Fantastisk struktur og tørstof. En vin der kræver kød.

Kr. 750

Brunello di Montalcino 2006, Il Marroneto

Stor traditionel rødvin fremstillet på 100% Sangiovese Grosso og lagret hele 39 måneder på træfade. Fantastisk struktur og tørstof. En vin der kræver kød.

Kr. 950

Brunello di Montalcino 2004, Il Marroneto

Stor traditionel rødvin fremstillet på 100% Sangiovese Grosso og lagret hele 39 måneder på træfade. Fantastisk struktur og tørstof. En vin der kræver kød.

Kr. 1250

Umbria

Umbria IGT “Le Corgne”, Andrea Formilli Fendi

Denne vin er en muskuløs, men afstemt rødvin med flot rankhed, fylde og en velintegreret tannin. Den fremstilles på Merlot, Sangiovese og Pinot Noir fra stokke beliggende i 650-700 meters højde, som alle vinificeres for sig. Efterfølgende hviler vinen på barriques i 18 måneder, inden den tappes på flaske, hvor den hviler minimum 6 måneder. Fremragende til kraftigere kødretter.

Kr. 379

Umbria IGT “MRLT”, Andrea Formilli Fendi

Tæt og koncentreret Merlot fra Andrea Formilli Fendis spændende vinprojekt. Andrea Fendi er søn af den store modeskaber Fendi, og er en rigmand og entreprenør med mange projekter i flere forskellige brancher. Fælles for alle projekterne er, at han går kompromisløst og ihærdigt ind i dem – og alle har de det fælles mål, at de skal være unikke. Det samme gælder naturligvis hans vinhus Le Corgne som er beliggende nær Perugia i “Italiens grønne hjerte”, Umbria.

Kr. 599

Rosso di Montefalco Riserva, Milziade Antano

Imposant, kraftig, umbrisk naturlig cru-vin (Montefalco Rosso) fremstillet på et blend af Sangiovese, Sagrantino, Merlot og Cabernet. Her i en Riserva-udgave, som ikke mange producenter i Montefalco fremstiller. Ambitiøs vin fra en af områdets bedste producenter.

Kr. 750

Rosso di Montefalco “Santambrà”, Tiburzi

Denne Montefalco Rosso er en harmonisk stor rødvin fra Umbrien med en spændende pallet af nuancer. I glasset fremstår vinen mørk rød med lilla reflekser. I næsen finder man noter af tobak, krydderi, kirsebær og solbær. Stor koncentration, dybde, og dejlig lang finale.

Kr. 450

Sagrantino di Montefalco “Taccalite”, Tiburzi

Den ultimative bøfvin. Kraftig og muskuløs vin fremstillet på 100% Sagrantino. Tæt pakket, kødfuld og knastør som en ægte Sagrantino skal være!

Kr. 550

Sagrantino di Montefalco Riserva “Gustavo”, Tiburzi

Den absolutte topvin fra vinhuset Tiburzi i det umbriske Montefalco-distrikt. Denne super koncentrerede bombe fremstilles udelukkende på den spændende Sagrantino-drue. Det er en vin med ekstrem tæt, dyb, mørk farve, med mørkeviolette reflekser. I næsen er den fremadstormende og ekspressiv med flot fuldmoden mørk frugt med noter af solbær, mørke kirsebær, lidt mynte, kaffe og krydderier.

Kr. 850

Sagrantino di Montefalco, Milziade Antano

Sagrantino i sværvægtsklassen. Vinen er fremstillet på 100% Sagrantino, biodynamisk dyrket, ingen industrigær, ingen hjælpemidler whatsoever – blot et minimum af sulfitter for at stabilisere vinen. Naturvin så fuglene synger.

Kr. 850

Sagrantino di Montefalco “Colleallodole”, Milziade Antano

Vel nok blandt de 3 bedte Sagrantino di Montefalco overhovedet! Hvis man kan tale om een “Grand Cru” i Montefalco, så er det om nogen Antanos “Colleallodole”. Blot ca. 1200 flasker produceres der årligt af denne formidable kraftdemonstration i rankhed og tørstof. Her er der dømt mørke, mørke bær, kød, blyant og sten!

Kr. 1250