Halve flasker - røde

Sardegna - Cannonau riserva, sella & mosca

Spændende sardinsk vin fremstillet på den lokale hoveddrue cannonau, den man i frankrig kalder grenache. Vinen byder på en lidt burgundisk stil med en frugt kendetegnet ved lyse røde bær og en anelse stald og krydderi ind over.

Kr. 169

Toscana - Chianti riserva, il palazzo

Vinen er fremstillet på 95 % sangiovese druer og er en mørk og rund chianti riserva. Vinen har en dejlig duft og giver en god dyb oplevelse i glasset.

Kr. 275

Piemonte - Barbaresco 2014, sassi

En meget elegant barbaresco på 100 % nebbiolo. Efter 18 måneder på fade opnår vinen en god harmoni med en god lettere tør finnish.

Piemonte - Nebbiolo 2015, sassi

Barolo’ens lillebror er produceret på 100 % nebbiolo som sin vendensberømte storebror. Denne vin lagres kortere tid på egefade og bliver derfor mere let tilgængelig i smagen. En elegant vin.

Kr. 399

Kr. 325

Husets rødvine og rosé

Chiaretto, Cantina gozzi

Og man siger at italienere ikke kan lave gode rosevine… i denne rose fra lombardiet kan sommeren både føles og smages. En meget behagelig vin som får en til at få lyst til endnu et glas.

Kr. 249

Sangiovese puglia, Torregaia

En klassisk italiensk drue, der er dyrket i det sydlige italien hvor den normalt ikke dyrkes. En flot og ærlig vin og klimaet giver sangiovesedruen mere dybde og kraft end vanligt. En kraftig rød farve og masser af smag og duft. En vin med masser af dejlig smag. Den har en behagelig tørhed og et strejf af peber

Kr. 229

Chianti classico la casaccia (husets chianti hos il gallo nero)

100 % sangiovese fra toscana. Vinen ligger på egetræsfade 12 måneder. Den har en flot og mørk rubinrød farve og en dejlig duft af kirsebær. Vinen har en dejlig balance og moderate tanniner. En rig god all round chianti classico.

Kr. 295

Rødvine

Vores restaurant har navn efter den berømte ”Gallo Nero” – den sorte hane.
Il Gallo Nero er det officielle symbol for Chianti Classico-distriktet i Toscana.
Herunder finder du et udvalg af vores klassiske Chianti:

Chianti classico la casaccia, zunino

100 % sangiovese. Vinen ligger på egetræsfade 12 måneder. Den har en flot og mørk rubinrød farve og en dejlig duft af kirsebær. Vinen har en dejlig balance og moderate tanniner. En rig god all round chianti classico.

Kr. 295

Chianti classico riserva, zunino

En flot og forholdsvis kraftfuld chianti classico riserva. Dejlige tanninner og en intens smag af balsamico og andre krydderier. En elegant vin med masser af power og en god lang eftersmag. Et herligt glas vin, der får en til at drømme sig til toscana.

Kr. 379

Chianti classico, castellare

Typisk og helt klassisk chianti.

Kr. 379

Chianti classico “la vendemmia”, dievole

Lidt mere mørkfrugtet chianti-stil, stadig klassisk.

Kr. 399

Chianti classico riserva ”novecento”, dievole

Lagret ca. 24 måneder på fade, min. 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Kr. 649

Piemonte

Nebbiolo, elio filippino

“en lille barolo”. Med denne nebbiolo har elio produceret en værdig lillebror til de mere navnkundige barolo og barbaresco, der ligeledes laves på nebbiolo. Vinen har en flot granatrød farve og en bouquet af friske brombær og kirsebær. En elegant vin med en stor smag og en god krop.

Kr. 349

Barbera vigna veja, elio filippino

”vigna veja” betyder gamle vinstokke.  Elio fillipinos mark er plantet med barbera vinstokke helt tilbage i 1954. Dette giver en fantastisk kvalitet af druer og et naturligt lavt høstudbytte. Vinen har en fuldendt og rigtig god og kraftig barbera med en stor krop.

Kr. 349

Roero ”bricco medica”, val del prete

Det er en saftig, frugtrig og super elegant enkeltmarks-vin fremstillet på 100% nebbiolo og lagret i cement-tank. Vinen er alligevel relativ magtfuld, og den adskiller sig markant fra de øvrige roero’er fra samme vinhus ved at være lidt mindre fuldfed og cremet, og en anelse mere elegant og stringent.

Kr. 399

Langhe rosso ``bricco serra``, tenuta marchisio

Den elegante nebbiolo møder bondedruen barbera og i fællesskab skaber de en varm og rund vin i en flot balance. Efter hele 24 måneder på egefade lykkedes det for druerne at få det bedste frem i hinanden.

Kr. 425

Barbaresco 2012, sassi

En meget elegant barbaresco på 100 % nebbiolo. Efter 18 måneder på fade opnår vinen en god harmoni med en god lettere tør finnish.

Kr. 599

Barbaresco riserva 2012, sassi

Dette er sassi’s absolutte flagskib. En meget vellykket og elegant barbaresco riserva på 100 % nebbiolo, der har ligget hele 3,5 år på fade. En flot harmonisk vin i fuldstændig balance. Fra sassi der kun producerer 8.000 flasker vin om året.

Kr. 975

Barbaresco 2012 ``san cristoforo``, elio filippino

En kraftfuld barbaresco på 100 % nebbiolo med masser af tanniner uden at det bliver for meget. En meget lækker vin med smagsnoter af mørke bær som brombær.

Kr. 725

Barbaresco 2010 ``san cristoforo``, elio filippino

En kraftfuld barbaresco på 100 % nebbiolo med masser af tanniner uden at det bliver for meget. En meget lækker vin med smagsnoter af mørke bær som brombær. Prøv den fra konge-årgangen 2010!

Kr. 895

Barolo“castiglione falletto” 2012, elio filippino

En meget klassisk barolo fra castiglione falletto. En dejlig barolo der hører til i den lettere og mere elegante ende af skalaen. Nyd den.

Kr. 629

Barolo sorano 2011, alario claudio

Enkeltsmark barolo fra marken sorano. Vinen lagres i 36 månede på eg og derefter minimum 24 måneder i kælderen.  Der laves kun 1.000 flasker af denne ekstraordinære vin hvert år.

Kr. 1195

Barolo sorano 2013, alario claudio

Enkeltsmark barolo fra marken sorano. Vinen lagres i 36 månede på eg og derefter minimum 24 måneder i kælderen. Den moderne “barolo stilart” giver en lidt mere drikke venlig barolo, med en god varme og fylde. Der laves kun 1.000 flasker af denne ekstraordinære vin hvert år.

Kr. 1195

Barolo san matteo 2013, san matteo

En flot barolo fra vinmarken i ciocchini nær verduno. Er lagret 36 måneder på egetræsfade og derefter 24 måneder i san matteo’s kældre.

Kr. 729

Barolo san matteo 2008, san matteo

En flot barolo fra vinmarken i ciocchini nær verduno. Er lagret 36 måneder på egetræsfade og derefter 24 måneder i san matteo’s kældre. Prøv den snart 10 år gamle årgang af denne skønne vin – første årgangs produktion.

Kr. 995

Puglia

Sangiovese puglia, torregaia

En klassisk italiensk drue, der er dyrket i det sydlige italien hvor den normalt ikke dyrkes. En flot og ærlig vin og klimaet giver sangiovesedruen mere dybde og kraft end vanligt. En kraftig rød farve og masser af smag og duft. En vin med masser af dejlig smag. Den har en behagelig tørhed og et strejf af peber

Kr. 229

Primitivo “1952”, Sampietrana

Typisk blød og fyldig Primitivo fra Puglia, hvor man får solmoden frugt og pæn kraft.

Kr. 269

Primotivo di manduria, pirro varone

Denne primitivio di manduria repræsenterer det bedste fra puglia. Vinen har en dejlig duft og smagen er blød med moderate tanninerog en mærkbar friskhed.

Kr. 449

Primotivo di manduria riserva 2011, pirro varone

En ualmindelig smuk primotivo riserva fra det sydlige italien. Smagen er elegant, harmonisk og fløjlsagtig. Vinstokkene på marken er i gennemsnit 60 år gamle – hvilket giver vinen en meget høj kvalitet og masser af smag. Perfekt til tørre oste.

Kr. 675

Sardegna

Cannonau Riserva, Sella & Mosca

Spændende sardinsk vin fremstillet på den lokale hoveddrue Cannonau, den man i Frankrig kalder Grenache. Vinen byder på en lidt burgundisk stil med en frugt kendetegnet ved lyse røde bær og en anelse stald og krydderi ind over. Flot elegant vin, som samtidig er meget blød og behagelig.

Kr. 299

Cannonau di Sardegna ”Lillové”, Gabbas

Lækker imødekommende Sardinsk vin der i glasset fremstår rubinrød, byder på en ekspressiv og åben næse med lækker sødmefuld og moden rød frugt og lidt florale noter. Dertil kommer et nydeligt, let og delikat garrigue-præg der tilfører lidt kant til vinen.

Kr. 349

Cannonau di Sardegna Classico ”Dule”, Gabbas

Dule er vinhuset Gabbas’ mest præmierede vin gennem tiderne. Den nærmer sig med hastige skridt 3 glas i Gambero Rosso for 10. gang. Vinen er fremstillet på 100% Cannonau-druer fra gamle stokke beplantet på en 5 hektars mark beliggende i ca. 370 meters højde. I denne vin får man alt hvad hjertet begærer, hvis man er på udkig efter en frugtig, charmerende, fuldmoden og intens Cannonau.

Kr. 449

Sicilia

O'feo nero d'avola, foraci

En let og lækker biodynamisk nero d’avola fra sicilien.

Kr. 259

Nero d’Avola “Baglio del Sole”, Feudi del Pisciotto

Klassisk siciliansk frugtbombe fra tophus beliggende på den sydlige del af øen. Fremragende vin til pizza og pasta med tomat.

Kr. 269

Terre Siciliane ”Aglaea”, Tenuta di Aglaea

Et af de mest trendy områder i Italien pt. er markerne omkring vulkanen Etna på Sicilien, hvor der fremstilles vin på druen Nerello Mascalese. Vinene fra området er udtalt friske, læskende og mineralske med et frugtbillede domineret af røde bær. Dette er saftig vin!

Kr. 369

Satiro danzante, foraci

100% nero d’avola fra solskinsøen sicilien. En forholdsfuld kraftig vin med en god naturlig sødme. Produceret 100% biodynamisk i respekt for naturen.

Kr. 385

Etna Rosso ”Thalìa”, Tenuta di Aglaea

Dette er storebroren til vinen ovenfor, og her bliver stilen lidt mere intens og fyldig. Nuancerne og frugtbilledet er stadig det samme, men der er skruet op for intensiteten. Vinen her har fået fad.

Kr. 439

Nero d’Avola “Versace”, Feudi del Pisciotto

Fyldig og kraftig vin, rund og blød, med en dejlig varm solmoden og frugtrig stil og ikke mindst flot integreret fad, hvor man tydeligt fornemmer vaniljenuancer og noter af ristet kaffe.

Kr. 489

Rosso foco, il drago

Engang imellem smager man noget helt anderledes og helt aldeles skønt! Det var oplevelsen da jeg smagte rosso foco, som betyder ”det røde i ilden”. En ”lava-vin” fra etnas skrænter kun 1000 meter fra lavagrænsen. Dufter skønt af blomster og røde frugter. Vinen har en frisk smag og en lang rund eftersmag også med god frugt.

Kr. 549

Lombardia

Saline, cantina gozzi

En super lækker vin lavet på merlot og carbernet sauvignon. En italiensk vin forklædt som fransk. Lagres 1 år i fade og 3 år i flaske. Druerne kommer fra 50 år gamle stokke som sammen med den reducerede høst giver vinen sin power og kvalitet. Fløjl på tungen og vanilie i duften. En rigtig god vin til den gode steak.

Kr. 399

Garda cabernet “ca’ d’oro”, tenuta roveglia

Uha, det er tæt og fyldigt det her! Fremstillet på tørrede cabernet sauvignon-druer og helt tæt, mørk og meget kraftig rødvin, med markant solbær-orienteret frugt. En bombe!

Kr. 489

Magrini, cantina gozzi

Wow! Druerne tørres i bastkurve i 20 dage inden de presses. En metode som det kendes fra amaronen (nabovinen i nord) og som giver vinen et højt sukkerindhold og en fantastisk smag. Magrini er marknavnet og vinen indeholder lige dele merlot og carbernet sauvignon. Vinen har en flot næse, røde bær og gode tanniner. Dette er en absolut topvin – der skal smages.

Kr. 599

Marche

Balsamino, venturi

En skøn vin på 100 % aleatico, som med fordel kan nydes afkølet. En lettere rødvin med masser af charme og en fantastisk smag. En meget vellykket og speciel vin fra marche.

Kr. 329

Squarciafico, venturi

Fantastisk vin på 100 % montepulciano – god power og elegance. En virkelig interessant vin, der viser venturis store potentiale som vinproducent.

Kr. 495

Montepulciano d'abruzzo

Montepulciano d'abruzzo, san giacomo

En dejlig vin fra montepulciano d’abruzzo på 100 % montepulciano druer. Vinen har en complex duft med masser af mørke bær og en forholdsvis stor krop med power og bløde tanniner og slutter med en behagelig eftersmag.

Kr. 275

Veneto

Ripasso, viviani

Vivianis ripasso er tæt og solmoden med ekstra fylde og kraft fra gæringen på drueskallerne fra amaronen, som bidrager med flot farve, stor intensitet og dybde uden, at vinen mister valpolicellaens lethed og elegance. En rigtig god ripasso af høj kvalitet.

Kr. 495

Amarone ”santambrogio”, aldegheri

Top-amarone fra aldegheri. Stor og sødmefyld frugt med blommer, rosiner, svesker og med antydninger af mokka, chokolade og vanilje.

Kr. 699

Amarone, viviani

Viviani laver en rigtig flot amarone, som lagrer på en blanding af barriques og botti i 24 måneder. Vivianis amarone er primært lavet på corvina og rondinella samt en beskeden andel af molinara. Hoveddruen corvina indeholder en del tanniner og giver vinen mere rygrad end rondinella, der bidrager med krop, fylde og intensitet. Amarone laves på tørrede druer, der sikrer et højt sukkerindhold og giver vinen sødme og en høj alkoholprocent.

Kr. 795

Amarone ”cantinetta di bacco”, aldegheri

Top-selektionen fra aldegheri. Denne amarone fremstilles kun på de bedste druer. Stilen er klassisk med intens frugt med noter af blommesyltetøj, lakrids og chokolade.

Amarone, corte saibante

Unika af en amarone, vinen er rig, mørk, koncentreret, intens, tæt, men har alligevel god syre. Her er den store amarone oplevelse.

Kr. 999

Kr. 899

Toscana

Maremma IGT “Poggio alla Guardia”, Rocca di Frassinello

Typisk ”Super Tuscan” fremstillet på Sangiovese, Cabernet og Merlot. Kraftig, rund og fyldig, men med fin tør finale.

Kr. 359

Chianti classico riserva, zunino

En flot og forholdsvis kraftfuld chianti classico riserva. Dejlige tanninner og en intens smag af balsamico og andre krydderier. En elegant vin med masser af power og en god lang eftersmag. Et herligt glas vin, der får en til at drømme sig til toscana.

Kr. 379

Rosso de montalcino, socini guelfi

En absolut fantastisk vin. Producenten lorenzo omtalte den således ved vores første møde: ”jeg laver en god brunello, men nogle laver den bedre. Men jeg har aldrig smagt en bedre rosso di montalcino, end den jeg selv producerer”.

Kr. 449

Rosso di montalcino, il marroneto

Vin der oprindeligt er fremstillet som brunello, men blot hviler kortere tid på fad. Raffineret og elegant klassisk toscaner der er en god ledsager til kalvekød og oksekød.

Kr. 489

Bolgheri Rosso “Ruit Hora”, Caccia al Piano

Fremragende Bolgheri-vin fremstillet på et blend af Merlot, Cabernet og Syrah. Mørk kraftig stil, men med en diskret moden sødme, en anelse røg og lidt toffee. Fremragende supertoscaner!

Kr. 499

Pavo, il drago

En virkelig smuk og lækker supertoskaner lavet på sangiovese, merlot og carbernet sauvignon! Vinen har en flot mørk farve og en fantastisk næse. Dejlig harmonisk smag og en vin der giver oplevelse. En forholdsvis kraftig vin med masser af smag og en tør tanninholdig finish. Pavo betyder påfugl på italiensk og vinens smukke etikette er inspireret af påfuglehannen der bor frit omkring vingården i fornace.

Kr. 569

Carbonaie, il drago

100 % sangiovese fra toscana. Vinen har en stærk krop og udviser styrke i starten men oplevelsen efterfølges af en helt speciel elegance og kompleksitet og en blanding af mørke bær og krydderier. Smagen er stor og rund og har en dvælende eftersmag, der ikke vil slippe livsnyderen, der er heldig at have den vin i glasset foran sig.

Kr. 1195

Brunello di montalcino le 7 camicie 2012, socini guelfi

“enkeltsmark brunello fra marken il crocino. Vinen har en lys rubinrød farve og en dejlig duft og smag af elegante krydderier og noter af kirsebær. Dette er en kraftfuld og insisterende vin – med en flot lang eftersmag. Dette er en kongevin fra toscana – en sand nydelse! Der er kun produceret kun 1.o00 flasker i 2012.

Kr. 649

Brunello di montalcino le 7 camicie 2004, socini guelfi

Kælderfund! Brunello fra 2004. En flot og elegant brunello fra det store år 2004.

Kr. 1995

Brunello di montalcino 2006, molinari carlo

Kælderfund! Brunello fra 2006. En flot og elegant brunello fra det store år 2006 som af wine spectator rates med imponerende 95 point. Om brunello-årgangen skrives der: ”komplekse og kraftfulde vine, der imponerer med modne men friske frugter, faste, tætte strukturer og fin balance”

Kr. 1395

Brunello di montalcino 2007, molinari carlo

Kælderfund! Brunello fra 2007. En virkelig flot brunello år 2007 som af wine spectator rates med 93 point. Om brunello-årgangen skrives der: ”varmere end 2006, frugtig, rig og elegant, giver øjeblikkelig charme og blødere strukturer. Er drikkeklar nu”.

Kr. 1195

Brunello di montalcino 2008, molinari carlo

Kælderfund! Brunello fra 2008. En elegant brunello fra år 2008 som af wine spectator rates med fine 91 point. Om brunello-årgangen skrives der: ”en kølig vækstsæson med regn i høstperioden; der blev produceret aromatiske, afbalancerede og elegante vine som er drikkemodne nu”

Kr. 1195

Brunello di montalcino 2010, molinari carlo

Flot brunello fra 2010 som af wine spectator rates med uhørt høje 98 point. Om brunello-årgangen skrives der: ”perfekt sensommer vejr resulterede i ideel modning af sangiovesedruerne; vinene er friske, elegante, afbalancerede og strukturerede med rigelige modne smagsstoffer. Det bedste skal ældes med skønhed”.

Kr. 1395

Brunello di montalcino 2012, molinari carlo

Meget flot brunello fra 2012 som af wine spectator rates med 96 point. Om brunello-årgangen skrives der: ”et år med ekstremt vejr, der producerer rige, koncentrerede vine med moden frugt og friskhed”.

Kr. 1395

Brunello di montalcino il drago 2011, il drago

Der en kun ganske få eksemplarer af denne helt fantastiske brunello. Vinen er nummereret på etiketten og en udsøgt fornøjelse at have imellem hænderne. Vinen har en intens duft, bred og elegant med frugtnoter, brombær og hindbær, som er typisk for sangiovese kombineret med krydderier.

Kr. 1149

Brunello di montalcino il drago 2010, il drago

Så bliver vin ikke bedre!!! Der en kun ganske få eksemplarer af denne helt fantastiske brunello. Vinen er nummereret på etiketten og en udsøgt fornøjelse at have imellem hænderne. Vinen har en stor struktur, fuld og langvarig. De bløde og modne tanniner er perfekt afbalanceret med en surhedsgrad, der giver vinen en smagfuldendt eftersmag.

Kr. 1595

Umbria

Gamay, la querciolana

Umbrien kaldes også for ”cuore verde d’italia” (italiens grønne hjerte). Familie produktionen på la querciolana har med denne vin frembragt en flot kvalitetsvin på 100 % gamay. Vinen har en harmonisk og tør smag og en rubinrød farve. Bouqueten er kompleks men delikat. God til kraftigere kødretter.

Kr. 349

Umbria IGT “Le Corgne”, Andrea Formilli Fendi

Denne vin er en muskuløs, men afstemt rødvin med flot rankhed, fylde og en velintegreret tannin. Den fremstilles på Merlot, Sangiovese og Pinot Noir fra stokke beliggende i 650-700 meters højde, som alle vinificeres for sig. Efterfølgende hviler vinen på barriques i 18 måneder, inden den tappes på flaske, hvor den hviler minimum 6 måneder. Fremragende til kraftigere kødretter.

Kr. 379

Sagrantino di montefalco, tiburzi

Den ultimative bøfvin. Kraftig og muskuløs vin fremstillet på 100% sagrantino. Tæt pakket, kødfuld og knastør som en ægte sagrantino skal være!

Kr. 549

Umbria IGT “MRLT”, Andrea Formilli Fendi

Tæt og koncentreret Merlot fra Andrea Formilli Fendis spændende vinprojekt. Andrea Fendi er søn af den store modeskaber Fendi, og er en rigmand og entreprenør med mange projekter i flere forskellige brancher. Fælles for alle projekterne er, at han går kompromisløst og ihærdigt ind i dem – og alle har de det fælles mål, at de skal være unikke. Det samme gælder naturligvis hans vinhus Le Corgne som er beliggende nær Perugia i “Italiens grønne hjerte”, Umbria.

Kr. 599

Rosso di Montefalco Riserva, Milziade Antano

Imposant, kraftig, umbrisk naturlig cru-vin (Montefalco Rosso) fremstillet på et blend af Sangiovese, Sagrantino, Merlot og Cabernet. Her i en Riserva-udgave, som ikke mange producenter i Montefalco fremstiller. Ambitiøs vin fra en af områdets bedste producenter.

Kr. 749

Sagrantino di Montefalco, Milziade Antano

Sagrantino i sværvægtsklassen. Vinen er fremstillet på 100% Sagrantino, biodynamisk dyrket, ingen industrigær, ingen hjælpemidler whatsoever – blot et minimum af sulfitter for at stabilisere vinen. Naturvin så fuglene synger.

Kr. 849