Husets hvidvine

Bianco Toscana ”Poggio Civetta”, Rossetti

Frisk og frugtrig toscansk hvidvin fremstillet på Malvasia, Procanico og Chardonnay. Rund og blød, og god allround hvidvin.

Kr. 219

Bianco Umbria, Campo Matto

Frisk og relativ fyldig hvidvin fra Umbrien. Lyse blomster, og moden frugt i skøn forening.

Kr. 219

Bianco Veronese “Le Pietre”, Aldegheri

Elegant hvidvin fra det gode Amarone-hus Aldegheri. Vinen er fremstillet af Garganega og Chardonnay og byder på en fin fedme og typiske nuancer hen ad pære og æble med diskret bittertouch i finishen.

Kr. 219

Hvidvine
Calabria

Cirò Bianco “Res Dei”, Ippolito 1845

Suveræn hvidvin til prisen fremstillet på økologiske Greco Bianco druer. Fantastisk næse med lyse blomster, citrus og lidt hyldeblomst.  Mineralsk stil. Vinen er god til fisk og skalddyr, men også god til fjerkræ og svinekød.

Kr. 279

½-flaske kr. 179

Campania

Greco di Tufo “Nestor”, Cavalier Pepe

Den helt store hvidvins-type fra marker ikke langt fra Amalfi-kysten. Lækker mineralsk stil og pæn struktur sammenholdt med pæn frugtig fylde.

Kr. 329

Fiano di Avelino Riserva ”Brancato”, Cavalier Pepe

Kompleks og fyldig fadlagret hvidvin fremstillet på 100% Fiano-druer. Vinen modnes 12 måneder på træfade, med lagring på bærmen, hvilket øger dybden og nuancerne i vinen. Fyldig, moden frugt, lang eftersmag.

Kr. 459

Friuli-Venezia Giulia

Collio Bianco, Edi Keber

Kult-hvidvin der har høstet de famøse 3 glas i Gambero Rosso mere end 10 gange! Vinen er fremstillet på Friulano, Malvasia Istriana og Ribolla Gialla. Fed, cremet, olieagtig tekstur og imponerende bouquet med voksblomst, røg og citrus.

Kr. 459

Lombardia

Lugana ”Limne”, Tenuta Roveglia

Saftig og imødekommende Lugana fremstillet på 100% Trebbiano di Lugana. Frisk, sødmefuld citrus-frugt hen ad fuldmoden lime kendetegner denne bestseller.

Kr. 349

½-flaske kr. 199

Lugana Superiore Riserva”Vigne di Catullo”, Tenuta Roveglia

Top-Lugana fremstillet på nøje udvalgte Trebbiano di Lugana druer høstet for foden af Garda-søen.
Fyldig og rund hvidvin med en indledende diskret sødme, og så alligevel en typisk citrus-note hen ad limefrugt.

Kr. 429

Piemonte

Gavi, Enrico Serafino

Hvidvin fremstillet på 100% Cortese. Frugtig og rund karakter, meget imødekommende stil.

Kr. 389

Gavi di Gavi ”Rovereto, Michele Chiarlo

Elegant og spændstig, tør hvidvin fremstillet på 100% Cortese. Slank og crisp hvidvin fra den mest berømte appellation for hvidvin i Piemonte.

Kr. 389

Roero Arneïs ”Luét”, Val del Prete

Øko-certificeret biodynamisk hvidvin, med Indsmigrende og charmerende udtryk. Fremstillet på den lokale sort Arneïs. Frugtig og meget fyldig stil med et tilpas mineralsk udtryk og en smukt afstemt syre

Kr. 389

Puglia

Chardonnay del Salento “1952”, Sampietrana

Blød og rund syditaliensk Chardonnay med masser af moden frugt. Her er noter af sødmefulde æbler, eksotisk frugt og en meget blød syre.

Kr. 249

Sardegna

Vermentino ”La Cala”, Sella & Mosca

100% Vermentino-hvidvin fra det mest berømte hus på Sardinien. Frisk, mineralsk stil med delikat diskret bitterhed i finishen. Super glas.

Kr. 269

½-flaske kr. 149

Trentino-Alto Adige

Riesling dell’Alto Adige, St. Paul’s

Tør Riesling med typisk blomstret frugt og en aromatisk eksotisk frugt. Elegant og mineralsk norditaliensk hvidvin.

Kr. 359

Umbria

Umbria Bianco ”Le Corgne”, Andre Formilli Fendi

Spændende hvidvin fra Italiens grønne hjerte, Umbrien. Fremstillet på 70% Trebbiano Spoletino, 20% Viognier og 10% Sauvignon. En usædvanlig combo fra en fantastisk producent. Fin fylde, let mineralsk stil og fine aromaer. Virkelig et spændende glas og oplagt til svinekød, fjerkræ og sågar delikate kalvekødsretter.

Kr. 359

Umbria Bianco ”SVGB”, Andre Formilli Fendi

Exceptionel 100% Sauvignon Blanc vin fra ambitiøse Fendi. Druerne kommer fra vinhusets bedste og højest beliggende marker omkring Valfabbrica. Vinen har en grøn-gylden farve, en kompleks næse med noter af citrus og grape og lette ristede noter. I munden er den fuldfed, kraftbetonet, men med fantastisk mineralitet og god syre der bidrager til at give denne lidt imposante stil friskhed og elegance.

Kr. 499

Umbria Bianco, Milziade Antano

Spændende umbrisk naturlig hvidvin fremstillet på et blend af Trebbiano, Chardonnay, Pinot Grigio og Friulano, sidstnævnte oprindeligt kendt som Tocai. Vinen fremstår i glasset gylden med strågule nuancer, i næsen fornemmer man hvide blomster, delikate pære- og fersken-noter og et stejf af bitter citrusskal. I munden opleves vinen fyldig og blød, men med god saftighed og en medium tør eftersmag.

Kr. 499

Veneto

Pinot Grigio del Veneto, Aldegheri

En bredt appellerende og altid populær vin fra det kendte hus Aldegheri. Her rund og frisk frugt, saftig vin og masser af value for money.

Kr. 339